youtube3face33

Četvrtak, 26. svibnja u 20.00 sati

U četvrtak, 26. svibnja s početkom u 20:00 h na kazališnim daskama Centra za kulturu Đakovo predstavu Guja u njedrima uprizorit će Gradsko kazalište Požega.

Guja u njedrima, kazališni tekst poznatog i svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna, na zanimljiv i intrigantan način donosi dojmljivu i slojevitu priču. Nakon trideset godina, Anabela dolazi u obiteljski dom gdje živi njezina mlađa sestra Miriam koja je cijeli svoj život bivala uz oca. Prije vlastite smrti, otac je svo nasljedstvo neočekivano ostavio Anabeli. Alisa, njegovateljica pokojnog oca, ispriča Anabeli kako je joj je Miriam dala otkaz neposredno prije očeve smrti te tvrdi da je njezina sestra ubila oca. Alisa prijeti i ucjenjuje kako će sve prijaviti policiji ako joj se ne isplati pozamašna svota novca kao kompenzacija za otkaz i šutnju. Dvije sestre, Anabela i Miriam, ujedinjuju se u odluci da pokušaju riješiti problem s ucjenom.

Vješto vođena priča u više obrata donosi studiju obiteljskih odnosa među trima ženama kompleksnih i „pomaknutih" karaktera. U izazovnim glumačkim interpretacijama, kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera, pratimo potpuno neočekivane smjerove, zaplete i rasplete.

Autor teksta: Alan Ayckbourn
Prijevod: Vladimir Cvetković Sever
Redatelj: Rajko Minković
Scenografkinja: Irena Kraljić
Kostimografkinja: Ana Mikulić
Rasvjeta: Goran Krmpotić
Ton: Dario Hak
Garderobijerka: Ljiljana Rodić
Scenski poslovi: Renato Pok

Igraju:
Ines Bojanić (Miriam)
Jasna Palić Picukarić (Anabela)
Hana Hegedušić / Ružica Maurus (Alisa)

CIJENA ULAZNICE: 40 KN
Ulaznice se mogu kupiti u radno vrijeme blagajne Centra za kulturu Đakovo

Izvor: Gradsko kazalište Požega