youtube3face33

Subota, 24.11.2018. u 20.00 h

Jedan od najfascinantnijih hrvatskih gitarista i skladatelja, Ratko Zjača, čija karijera nosi sa sobom značajnu internacionalnu diskografiju kojom su objedinjene suradnje s brojnim velikanima jazza. Zjača je 1. kolovoza 2011. godine sa ZZ Quartetom nastupio na Last Minute Open Jazz Festivalu u Balama, za koji radi i kao umjetnički ravnatelj, a novo autorsko izdanje „Life on Earth“, predstavljeno 30.ožujka 2018. nastalo je u suradnji s renomiranim svjetskim glazbenicima, njegovom Nocturnal četvorkom – Renatom Chiccom, Stefanom Bedettijem i Antonijem Sanchezom.

„Za mene je glazba čisti spiritualni pristup. Smatram da ako odsviraš jedan ton i stojiš iza toga, to je već duhovno iskustvo. Nevjerojatan je osjećaj svako jutro kad se probudim sa spoznajom da imam priliku sjesti i svirati. Duhovnost je biti otvoren, biti povezan s antenom koja postoji negdje iznad nas – samo se trebamo prikopčati na nju.“

Ostali članovi njegovog kvarteta su:

Stefano Bedetti - samouki je glazbenik koji je saksofon počeo svirati u četrnaestoj godini života. Inspiraciju je pronašao u Charlieju Parkeru, Michaelu Breckeru i mnogim drugim majstorima uz koje je otkrivao nove dimenzije i pristupe glazbi.

Štefan Bartuš (akustični bas) - jazz glazbenik i skladatelj. Studirao je na konzervatoriju J.L.Bella u Banskoj Bistrici, te je pohađao Akademiju izvedbenih umjetnosti u Bratislavi. Od 2000. godine surađuje sa jazz glazbenicima Benny Golson, Rick Margitza, Peter Erskine, Bill Evans, Danny Grisset, itd. Debitantski album COLLECTIVITY dobio je odlične kritike.

Marco Frattini (bubnjevi) - pohađao je predavanja stručnjaka u Europi i na Berklee College of Music i New England Conservatory sveučilištima u Bostonu. Njegova aktivnost u nastupima i sessionima dovela je do suradnje s mnogim umjetnicima različitih stilova i žanrova, poput Darryla Halla, Toma Kirkpatricka i drugih.