youtube3face33

Subota, 15. travnja 2023. u 20.00 sati

Pozivamo vas u subotu, 15. travnja u 20:00 sati na izvedbu plesne predstave Kad ruke šute, čija je dramaturško-koreografska koncepcija nastala na temelju stručno-istraživačkog teksta o partnerskim odnosima socijalne pedagoginje Sare Peranić. 

Plesač Endi Schrotter i plesačica Sunčica Bandić, služeći se pokretom, u koreografiji Ilone Cvitić Kanceljak i uz autorsku glazbu Silvije Grilec, prikazuju četiri razine partnerskog odnosa kroz koje svi partneri na putu izgradnje kvalitetnog odnosa na svoj jedinstveni način prolaze, a to su privlačnost, romanca, borba za moć, prava ljubav. Priča je osnažena i audiovizualnim projekcijama u kojima se uz pomoć kazališta sjena imitira svaki stupanj razvoja životnog ciklusa leptira. Što li pak leptiri i kvalitetne veze imaju zajedničko? Naime, i jedni i drugi prolaze različite stadije sazrijevanja. Leptir mora proći četiri stadija, od jajašca preko gusjenice i kukuljice sve do šarene odrasle jedinke koja je sposobna letjeti. Kvalitetna veza odvija se u također četiri različita stadija: privlačnost, romanca, borba za moć i prava ljubav. Svaki je stadij jedinstven, ali i prijeko potreban u razvojnom procesu i kao preduvjet sljedećem. Leptiri ne mogu oživjeti ako nisu prošli prethodne stadije, a prava ljubav ne može proizaći iz odnosa koji se nije razvio iz privlačnosti, romance i borbe za moć. Hoće li završetak biti „i tako su živjeli sretno do kraja života“ ili pak „svatko je krenuo svojim putem“, ovisi o nizu (plesnih) koraka.

Projekt je inicijalno nastao kao završni rad studentice Laure Pribanić na 3. godini Preddiplomskog studija produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a potom je razvijen kao profesionalna predstava u suradnji s Plesnim centrom Tala koji je preuzeo daljnju distribuciju i promociju predstave.

Trajanje: 60 minuta

CIJENA ULAZNICE: 7 € / 52,74 kn
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn

Ulaznice je moguće kupiti u radno vrijeme blagajne Centra za kulturu Đakovo