youtube3face33

Petak, 2. lipnja 2023. u 20.00 sati

Za kraj ovogodišnje kazališne sezone Centar za kulturu Đakovo pripremio je dolazak velikog baletnog spektakla. Na kazališnim će daskama Centra za kulturu Đakovo u petak, 2. lipnja s početkom u 20:00 sati Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci izvesti balet Romeo i Julija, priču o bezuvjetnoj ljubavi koja je prema drami Williama Shakespearea, uz dirljivu i romantičnu glazbu Sergeja Prokofjeva, postala jednim od najvažnijih i najljepših baletnih klasika, uvijek nova i uvijek dirljiva.

Je li ikada ijedno društvo napravilo mjesta za Romea i Juliju – za one koji se, slijedeći ideale srca, ljubavlju opiru mržnji? Balet Romeo i Julija savršeno odražava ushit zaljubljenosti i želju da taj osjećaj potraje vječno usprkos obeshrabrujućim okolnostima. Tu priču često smatramo pričom o ljubavi i njezinoj moći, a teme predstave su, pak, ponajprije nasilje i kaos, konfuzija i smrt.

Predstava visoke estetike, poetike i ljepote, bezvremenska ljubavna priča o mladim veronskim zaljubljenicima odvija se u atraktivnim kostimima Nadine Cojocaru te impresivnoj scenografiji Aleksandre Ane Buković, a Jiří Bubeniček svojom će vas koreografijom potaknuti da osjetite zanos i moć ljubavi - njezinu bezuvjetnost čak i kada želimo postavljati uvjete, njezinu nepotkupljivost čak i kada je pogubna.

Koreografija: Jiří Bubeníček
Dirigent: Valentin Egel
Koncept i dramaturgija: Jiří Bubeníček / Nadina Bubeníček Cojocaru
Scenografkinja: Aleksandra Ana Buković
Kostimografkinja: Nadina Bubeníček Cojocaru
Oblikovatelji svjetla: Dalibor Fugošić / Jiří Bubeníček
Asistentica scenografkinje: Iva Katalinić
Asistentica kostimografkinje: Aleksandra Ana Buković
Baletni majstori: Paula Rus / Daniele Romeo
Korepetitorica: Ella Veselin
Jezična savjetnica: Olivera Baljak
Inspicijentica: Anca Zgurić

Igraju: Maria Matarranz de las Heras, Michele Pastorini, Ali Tabbouch, Marta Voinea Čavrak, Marta Kanazir Bagadur, Antoine Salle, Jody Bet, Tea Rušin, Alejandro Polo, Valentin Chou, Leonardo De Santis, Soyoka Iwata / Milica Mučibabić, Ksenija Krutova / Anna Zardi / Maria del Mar Hernandez, Janne Boere, Andrei Köteles, Irena Tereza Prpić / Mario Jovev

CIJENA ULAZNICE: 10 € / 75,35 kn
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn

Ulaznice je moguće kupiti u radno vrijeme blagajne Centra za kulturu Đakovo